EL AMUERZO

Gepubliceerd op 8 juni 2023 om 16:25

Denkende aan de lunch in Spanje denk ik aan een driegangen-bedoening. De amuerzo als hoofdmaaltijd van de dag: uitgebreid, compleet, gebalanceerd en in alle rust tot je genomen. Geen boterham met kaas uit het vuistje dus. Toen ik emigreerde, verwachtte ik vaak buiten de deur te lunchen. Maar de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat Rogelio en ik de lokale lunchcultuur nog niet hebben overgenomen en dat een snel boterhammetje tussen de middag, eigenlijk nog gewoon onze standaard is.
Maar zo niet afgelopen dinsdag: toen hebben we onszelf in Málaga zomaar op een 3-gangenlunch getrakteerd: glaasje wijn, biertje, salade, gefrituurde vis en een traditioneel Spaans toetje met koffie na. Heerlijk. Genieten. We betaalden €40. Daarmee is het voor ons nog steeds niet iets om élke dag te doen. Maar al helemaal niet om (bijna) elke dag te láten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.